2012.10.11.
15:15

Írta: Animada

Galériák éjszakája-képzőművészet, divat, dizájn a roma kultúra tükrében!

A kortárs képzőművészet fellegváraként Budapest ma Európa egyik legsokszínűbb fővárosa, ahol a művészet elkötelezettjei könnyen találnak programot  az élmények keresésére. A magyar főváros rejtett zugos és exkluzív kiállítóhelyei  évente egy alkalommal, nyitott kapukkal várják a nagyközönséget egy éjszakára. A számtalan téma között idén először megtalálható a Roma festészet és dizájn, irodalom és filmművészet, divat mint eszközök a Roma kultúra népszerűsítésére. 

A közreműködő galériák között a nemrégiben meglapított "egyHáz" is képviselteti magát: a Bazilika közvetlen szomszédságában a KuglerArt Szalon és a Romani Design közös együttműködésével létrejövő Roma  művészeti és kulturális központ is várja látogatóit ma este egy rendkívüli szalonestre. A KuglerArt Galériájában megtekinthetők Kállai Henrik, Lakatos Erika, Bodgán János Amigó  állandó képei, valamint az Igazgyöngy Alapítvány és a Kincsessziget Tanoda festményei, továbbá vendégünk lesz a Karaván Művészeti Alapítvány is egy önálló műsorral. A Romani Design stúdiója tradicionális roma motívumokkal díszített ruha kollekcióval, egyedi kézműves cigány babákkal és design ékszerekkel, és Margitka tradicionális rizses lecsójával  várja a közönséget.
 
egyHAZ plakat_program_galériák_éjszakája.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: dizájn design magyar program divat kiállítás ékszer festészet romani design kuglerart szalon

A bejegyzés trackback címe:

https://coolromani.blog.hu/api/trackback/id/tr624833075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása