2012.10.10.
21:58

Írta: Animada

Modellkedéssel az elfogadásért

 

Vivi2.jpg
Vivi, az ELTE joghallgatója Romani Design-ban

Németh Vivien vagyok, az ELTE harmadéves joghallgatója. Kezdetektől megfogott a Romani Design szellemisége, mind az amit a szervezet képvisel, hogy a divat hidat képezhet romák és nem romák között. Mindig is hittem abban, hogy a társadalomban élő sztereotípiákon felül lehet kerekedni, sőt felül kell emelkedni, hiszen így alakulhat ki egy egészséges együttműködés a többségi társadalom és egy nemzeti kisebbség között. Viszont ennek a folyamatnak szükségképp kétoldalúnak kell lennie a siker eléréséhez.

Vivi1.jpg

A piros egészruha mellé Vivi egy fülchideát választott magának

Ezért örömmel vettem, amikor felkértek modellnek, mert úgy látom a Romani Design részéről meg van az a kezdeményező szándék, ami elengedhetetlen a cél megvalósításához. Szeretném bátorítani nem roma társaimat, hogy csak közös akarattal számolhatók fel a társadalmi különbségek és ehhez megfelelő eszközt nyújt a divat világa.

2 komment

Címkék: dizájn design magyar divat romani design

A bejegyzés trackback címe:

https://coolromani.blog.hu/api/trackback/id/tr994831672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anita12-3 2012.10.28. 10:35:06

A cigányság nem nemzeti kisebbség, hanem etnikai..

Hell István 2013.05.18. 17:23:27

A "nemzet" szót csak a 20. században kezdték el "etnikum" értelemben használni. A feudalizmusban a "nemzet" a nemességet jelentette, később az ország egész lakosságát (természetesen a nem magyarokat is). Kelet- és Kelet-Közép-Európa nyomorúsága, hogy sok helyen ma is a szélsőjobb fogalomértelmezése van divatban, nálunk például nemzet = magyarság. De ha bárki megnézi az útlevelét (vagy pl. a Nemzeti Bank nevét), akkor rájön, hogy rosszul gondolkodik. A magyarság vagy a cigányság: mindkettő etnikum.
süti beállítások módosítása