2012.11.12.
06:45

Írta: coolromani1991

Tradíció követő roma családok a 21.században - Luludyi üzenete: a tradíciók őrzése mellett ugyanolyan fontos a tanulás is

A „luludyi” szó talán az egyik nem-romák által legismertebb szó, jelentése virágszál. Rostás Nikolett  Luludyi roma nevét anyai nagypapájától kapta. Egy régi kedves emlékem, amikor húgom keresztelőjén nagyapánk az asztalon eljárt örömtánccal és a „Muri cini luludyi!” (Az én kis virágszálam!)  című dallal köszöntötte családunk új tagját. Így lett a húgom neve Luludyi. Családunkban a tradíciók megőrzése mellett nagyon fontos a gyerekek és a  fiatalok iskolai oktatása, így testvérem is 17 évesen bolti eladónak tanul. 

IMG_1583.PNG

Luludyi azt üzeni minden roma lánynak, hogy legyen büszke származására, gyökereire és tegyenek meg mindent azért, hogy tanulhassanak, szakmát szerezhessenek. Nézzétek meg mennyi mosoly és felszabadult boldogság látható kishúgom arcán és mozgásán, miközben táncol!

1 komment

Címkék: magyar tánc romani design luludyi

A bejegyzés trackback címe:

https://coolromani.blog.hu/api/trackback/id/tr924902766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Papamacko76 2020.11.23. 18:01:25

Nagyon jól táncol ez a leány!
süti beállítások módosítása