2012.07.04.
23:52

Írta: CoolRomani

Gyermektábor Salgótarjánban

Fwd: Roma és nem roma gyerekek együtt táboroztak Salgótarjánban

A 2012. június végén Salgótarjánban megrendezett gyerektábor önkéntesek közreműködésével jött létre. A táborban roma és nem roma gyerekek közösen dolgoztak a tábor tematikáját átszövő helyismereti, környezetvédelmi ismereteket közvetítő feladatokon. A tábor számos nagyszerű programot kínált a résztvevőknek, miközben Salgótarján és környéke természeti és kulturális kincseivel is megismerkedhettek a résztvevő gyerekek.

Fwd: Roma és nem roma gyerekek együtt táboroztak Salgótarjánban

A tábor szervezője a Családjainkért Alapítvány, amely „Esélyt a képességeknek” elnevezésű programjával, sikerrel pályázott a Wekerle Sándor Alapkezelő NTP-RITP-11 jelzésű "A roma fiatalok integráló környezetben megvalósuló tehetséggondozó szolgáltatásokhoz történő hozzáférésének javítását szolgáló programok támogatására" címmel kiírt pályázatra.

E mögött a cím mögött az Alapítvány hosszabb távra elkötelezett programja áll. Az alapítvány célja, hogy a rászoruló, jó képességű gyerekek támogatására irányuló program keretében megvesse a lábát a salgótarjáni kistréségben, és a maga szerény keretei között tegyen valamit a nagy szóval integrációnak nevezett lassan, de biztosan kiteljesedő, Magyarország számára fontos társadalmi folyamatok érdekében.

A június utolsó hetében zajló salgótarjáni tábor tehát fontos hidat képez a 2011-ben nagy sikerrel megszervezett Roma tehetségműhely és a 2012-ben elinduló TÁMOP 5.5.1. program keretében szintén pályázati forrásokból finanszírozott és útjára induló „Családi műhely az esélyegyenlőségért” elnevezésű, 2012 ősze és 2014 tavasza között megvalósuló projektje között, amelynek nyitórendezvényére a tervek szerint augusztus 19-én kerül sor.

A tábor célja nem a vetélkedés, hanem a közös munka, a kooperáció, az együttes sikerért való munkálkodás. Melyik csapatnak sikerül ez legjobban? Ezzel a gyerekekre váró jövőbeli feladatok valamiféle megelőlegezése valósul meg a táborban, szolidáris munka a közös sikerért. A feltételek ehhez ideálisak: erről –megragadva a Wekerle Alapkezelő pályázati lehetőségeit - a salgótarjáni Tó-strandnál elhelyezkedő Tarjáni Gyermektábor vezetői, szakpedagógusai gondoskodnak a tábort szervező Alapítvánnyal, önkénteseivel, a közreműködő mentorokkal közösen, sokak segítő támogatásával.” – mondta el Szimler Andrea a Családjainkért Alapítvány munkatársa.

/sajtóközlemény/

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek beszámoló salgótarján tábor észak-magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://coolromani.blog.hu/api/trackback/id/tr124630064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása