2012.05.12.
09:10

Írta: CoolRomani

Parno Graszt: több mint 1,5 millió YouTube-megtekintés autentikus népzenével

 

Nem sok hazai előadó büszkélkedhet 1,5 milliónál is több YouTube-megtekintéssel, olyan pedig amelyik autentikus népzenével érte volna el ezt, talán csak egy akad a Parno Graszt. Persze a netes sikerhez a tüzes szabolcsi népzene mellett kellett artallmash pompás ötlete a Tom és Jarry jelenetekkel (igaz szimpla feltöltéseik is általában százezer felett járnak). Azonban a paszabi együttes nem csak a neten ért el nemzetközi sikereket.

Áprilisban két francia fesztiválon is fellépett a banda, de ami talán még fontosabb, elkezdtek közösen dolgozni a Le Latcho Drommal. Ahogy a zene.hu írja:

Parno Graszt április 7-én egy Toulouse melletti kisváros fesztiválján vendégeskedett Dél-Franciaországban, de ami igazán fontos számukra, hogy elkezdtek próbálni a világhírű Latcho Drom bandával.

A Latcho Drom igen furmányosan bodorítja a muzsikát a jazz, a világzene és a cigány folk körül. És persze nem lehet kikerülni a híres filmet, Tony Gatlif rendezését, amely a zenekart ihlette, és amely végigjárja a cigányok útját Indiától Európáig.

A Parno Graszt is tudja, miről van szó: "Mi is annyira szerettük, amikor elutaztunk Radzsasztánba, és ottani zenészekkel játszottunk együtt". A kívácsiak megnézhetik az erről készült filmet a legutóbbi lemezükbe rejtett DVD-n.

Mindezen felül meg lehet hallgatni a Latcho Drom zenéjét is a MySpace-oldalukon. A közös zenélés gyümölcse április 13-án érett be, amikor a két csapat együtt mutatkozott be Vitry-Le-Francios város fesztiválján, Párizstól 200 kilometerre. Ez a fesztivál a budapesti Sziget francia bemutatója, így reméljük, hogy a közös bulinak lesz folytatása augusztusban Magyarországon is.

2 komment

Címkék: zene franciaország paszab parno graszt észak-alföld latcho drom

A bejegyzés trackback címe:

https://coolromani.blog.hu/api/trackback/id/tr444501698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2012.05.13. 17:31:59

Akkor most Parno vagy Prano? Én az előbbit ismerem, de nálatok konzekvensen az utóbbi van, a hírben aztán mégis az előbbi.

Cool Romani 2012.05.13. 17:35:28

@Mainframe: hopp hopp elütöttük - kösz a figyelmeztetést, javítva!
süti beállítások módosítása