2012.10.25.
13:02

Írta: Animada

Tradició követő Roma családok - Csanát Mámi és üzenete

Csanát Mámi édesapja egy tejfelszőke, kékszemű ember volt. Nem roma szülei eldobták őt maguktól, szerencsére rátaláltak az utcán, egy tradíció követő, a gyermeket áldásként tisztelő roma család megmentette őt és sajátjukként felnevelték. Így esett, hogy Csanát családjában sokan tejfelszőkén és kékszeműen vallják magukat büszke cigányoknak.

IMG_1253.PNG


Csanát boldog dédnagymama, hiszen 7 gyermeke mellett, 21 unokája és 2 dédunokája van. Pilisvörösváron él a nagy lovari nemzetség, amelynek büszke tagja ő maga is. Sokat köszönhet édesanyjának Lulunak, akitől megtanulta mi a dolga egy roma asszonynak. Ezekről, és a mai roma fiatalok félelmeiről beszél szenvedélyesen videónkban.
"Le terne aba daran sogodestar. Aba naj kecavo! Chi troman avri te zhan po drom. Lazhan pe, daran avri te zhan angla le gazhe, chi troman te phenen hoj von rom si."

Szólj hozzá!

Címkék: magyar ének üzenet fiatalság romani design mámi

A bejegyzés trackback címe:

https://coolromani.blog.hu/api/trackback/id/tr924865482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása