2012.06.11.
20:43

Írta: CoolRomani

Cigány népmesék sorozatot készít a Kecskeméti Filmstúdió

Tavaly a 100. résszel véget érte a méltán népszerű Magyar népmesék sorozat. Az esetleges folytatásra kérdezett rá a Kecskeméti Rajzfilmstúdiót alapító Mikulás Ferenc igazgatónál a BAON és ezt a választ kapta:

"Egyelőre nem gondolkodunk ezen, viszont megkezdtük 13 cigány népmese előkészítését. Kevésbé ismert, de rendkívül gazdag a roma népmesei világ, ezért is szeretnénk feldolgozni legalább egy részét. Filmjeinkhez természetesen cigány képzőművészeti alkotásokat használunk fel, autentikus cigány népzenével. Az elmúlt évben kétmillió forintot kaptunk az Esélyegyenlőségi Államtitkárságtól az előkészítésre, jelenleg az anyaggyűjtés fázisában tart a munka."


Nagyon drukkolunk a befejezéshez! Bízunk benne, hogy legalább olyan jó lesz, mint a Magyar népmesék sorozat volt, melyből most egy epizódot ide is illesztünk ízelítőül.

Szólj hozzá!

Címkék: film rajzfilm kecskemét dél-alföld

A bejegyzés trackback címe:

https://coolromani.blog.hu/api/trackback/id/tr354621301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása