2012.07.03.
17:16

Írta: CoolRomani

A legjobb magyar roma focisták

"Megverték a gárdistákat és a rendőröket is!" - valami ilyesféle cím lenne a leghatásvadászabb, sőt még tulajdonképp igaz is lenne. Na persze svájci gárdáról és fociról van ám szó... De még mielőtt a cigány válogatott különös történetét is felidéznénk, tegyünk eleget az ígéretünknek, hogy az EB után összeszedjük a legjobb magyar roma futbalistákat. Azaz össze sem kell szednünk, hiszen a Four Four Two blogja már megtette (kösz a tippet nemini teneri!)

Az összeállítás olyan kerek, hogy nagyon hozzá se teszünk semmit, akiket a részletek érdekelnek, olvassa el az eredeti posztot. Itt csak álljon a játékosok listája:

- Farkas János, négyszeres bajnok, "brazilverő" gólkirályunk,

Pisont István, háromszoros magyar és izraeli bajnok ,a "legnagyobb király" (miként azt a Bëlga is megénekelte),

- Kenesei Krisztián, háromszoros magyar bajnok, gólkirály szintén,

- Koszta János, magyar bajnok a "váci aranycsapattal",

- Nagy Tibor szintén,

- Kerekes Zsombor, háromszoros magyar bajnok,

- Rostás Sándor

- Kenesei Zoltán.

A lista végén két ifjú reménységet hoz még a 2010-es cikk, de ők azóta még nem hoztak átütő sikert.

Annál "eredményesebb" a cigány futballválogatott, amelynek történetéről megálmodója és kézben tartója, a gyöngyöspatai Mezei István adott interjút a Szabadföldnek. Természetesen nem "profi" focicsapat abban az értelemben, hogy inkább egy képviselői vagy színész válogatottra emlékeztet a célját tekintve.

Ám abból a szempontból mindenképpen az, hogy nem kisebb nevek bábáskodtak a születésénél, mint mondjuk Puskás Ferenc. De nem csak róla mesél mókás történetet a csapat lelke, hanem arról is, hogy haragudott meg rájuk az osztrák cigány válogatott a csúfos vereség miatt, vagy miként biztatta őket XVI. Benedek a svájci gárda lefocizására - amit ők derekasan teljesítettek is. (A linktippért köszönet szbszignek!)

(A képen Farkas János látható, fotó: tempofradi.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: sport foci

A bejegyzés trackback címe:

https://coolromani.blog.hu/api/trackback/id/tr294626228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása